Grădina Caro a întâmpinat vara și deschiderea sezonului de mers la terase în București cu idei și ingrediente pline de creativitate care, în combinație cu peisajul și tihna oazei naturale de pe Bulevardul Barbu Văcărescu 164, crează rețeta unor mese cu adevărat deosebite. Astfel, terasa Glucoza Bar, situată lângă restaurantul Clasic al Hotelului Caro, este locul care joacă un rol important în povestea noastră despre experiențe unice dintr-un colț de natură ferit de larma celui mai populat oraș al României.

Executive Chef Cristian Paterău, mintea și sufletul din spatele noului meniu Glucoza Bar, a povestit despre surprizele pe care le-a pregătit pentru cei care fac inspirata alegere de a încerca experiența unei mese la această terasă din București: un meniu nou, cu un concept al cărui miez se referă la prospețime, vitalitate și călătorie senzorială. Să descoperim care este viziunea sa pentru bucătăria Caro, în special pentru vara 2019!

Grădini de vară din București cu un meniu de excepție

Filosofia Executive Chefului al hotelului de 4 stele din Nordul Capitalei, hotel Caro, pentru meniurile pe care le creează atât pentru terasele, cât și pentru restaurantele de aici, își are rădăcinile în insightul primit la începutul carierei sale din partea unui maestru bucătar italian, care i-a explicat bazele bucătăriei mediteraneene: ”Dacă în bucătărie nu miroase a busuioc, nu e un semn bun!”. Cristian Paterău a rezonat la aceste vorbe și se bazează, în continuare, pe acest crez în poziția sa de Executive Chef la Caro, unde pregătește meniuri folosind numai ingrediente proaspete, de sezon, furnizate de către colaboratori de încredere.

”Dacă nu simți mirosul proaspăt al ingredientelor de sezon în bucătărie, meniul nu are cum să fie unul autentic, care să inspire, să ispitească. Ingredientele proaspete – verdețurile și legumele  care au gustul anotimpului, în combinație cu restul ingredientelor alese – crează cele mai memorabile mese.” – Cristian Paterău, Executive Chef Caro

În plus, la terasa Glucoza Bar, atmosfera și peisajul verde proaspăt de la doi pași de malul lacului, precum și starea benevolă, de detașare față de preocupările cotidiene se potrivesc de minune cu acest spirit pe care Executive Chef Cristian Paterău caută să îl transmită prin preparatele sale. Astfel, noul meniu al terasei din București, Glucoza Bar, constă în preparate de inspirație mediteraneană, cu ingrediente naturale combinate într-un mod sofisticat, precum:

  • Rack of Lamb – coaste de miel preparate sous vide cu haloumi, hummus cu rodie și focaccia

  • Midii italiene, cu sos din roșii proaspete, usturoi și busuioc, servite cu focaccia

  • Mozzarella Carrozza, mini bulete de mozzarella în o crustă aurie crocantă cu verdețuri, servite alături de cubulețe de roșii și sos cu rucola & sweet chili

  • Avocado Quesadilla, cu avocado, ouă, piept de pui, sos picant și rucola

  • Garden Fresh Bruschetta, cu roșii, ceapă roșie, busuioc, rucola și ulei de măsline pe felii de pâine prăjită

  • Creveți în unt cu chilli, ciabatta și salată mixtă

Meniul conține și supa zilei, ideală pentru pauzele de masă de la birourile din zona Barbu Văcărescu sau Fabrica de Glucoză, dar și 3 tipuri de burgeri care vor alterna la Specialitatea Zilei și vor satisface pofta celor mai pretențioși. Deserturile nu sunt nici ele mai prejos, fiind create din ingrediente naturale, cu fructe de sezon. Pavlova seducătoare, mousse-ul de ciocolată albă cu cremă mascarpone, înghețata și plăcinta cu mere sunt cele patru delicii care îți vor face cu ochiul de fiecare dată când vei consulta meniul. Cedează ispitei și încearcă-le!

Surprizele terasei Glucoza Bar nu se opresc aici!

Cuptor de pizza în aer liber și live cooking cum nu mai vezi la alte grădini de vară din București

Terasa Glucoza Bar este una dintre puținele terase din București unde vei putea savura cinci tipuri de pizza care au la bază rețete originare din Napoli, orașul pizzei autentice! Însă, la terasa Glucoza Bar, aceste rețete simple au fost ușor reinterpretate, având aroma ingredientelor verii.

Astfel, tradiționala pizza Margherita a devenit Queen Margherita, cu sos de anghinare și ardei, cu topping de mozzarella de bivoliță; Diavola Forte conține și mascarpone care contrastează excelent cu gustul picant al salamului, al sosului și al ardeilor iuți; Quatro Formaggi cu mozzarella, gorgonzola, parmezan și brânză de capră aduce o aromă și consistență nouă rețetei originale; Prosciutto & Rucola, având la bază pizza Margherita cu topping de prosciutto, rucola și parmezan, este deliciul de care nu te mai saturi; Caprino, cu brânză de capră, roșii uscate, măsline verzi, busuioc proaspăt, capere și sos de roșii consistent, va deveni, probabil, pizza preferată de către majoritate. Nu ai cum să îi reziști acestui meniu nou de la terasa Glucoza Bar, una dintre cele mai cool grădini de vară din București!

Pizza va fi preparată de către un maestru pizzar sub ochii tuturor, fiind coaptă în noul cuptor cu lemne de lângă barul terasei. Glucoza Bar promite o încântare a simțurilor și cu o stație de live cooking, unde busuiocul, parmezanul gratinat și condimentele vor fi presărate cu mișcări ample peste preparatele comandate. Spectacolul pregătirii mesei cu ingrediente proaspete în acest spațiu discret și luminos va crea o experiență memorabilă!

Te așteptăm la terasa Glucoza Bar în fiecare zi, de luni până duminică de la 12:00 până la 21:00. Capacitatea terasei este de 50 de locuri; poți face rezervare telefonic, la 021 208 6197. Vino să încerci noul meniu al terasei Glucoza Bar, vedeta verii de la Hotel Caro!

În Grădina Caro, mai ai încă două terase unde te poți delecta cu preparate proaspete și gustoase: terasa Wine-barului 1000 de Chipuri, unde vinurile alese se potrivesc de minune cu preparatele proaspete pentru un business lunch de efect, dar și terasa restaurantului La Vitrine, cu un meniu fresh: seafood proaspăt, paste de casă și fripturi cu arome asiatice.

Dinner in the Sky la sfârșitul verii

Executive Chef Cristian Paterău este cel care ne-a răsfățat cu aproximativ 300 de deserturi la Dinner in the Sky cu prilejul picnicului din București, din seria evenimentelor aniversare #CARO25ani. Deliciile la înălțime, cu două tipuri de desert – cel pregătit pe bază de căpșuni, frișcă și ciocolată și al doilea, cu fructul pasiunii și căpșuni glazurate cu ciocolată, au încântat oaspeții la masă, astfel încât Chef Cristian Paterău pregătește deja meniul pentru următorul eveniment Dinner in the Sky la Caro, care se organizează alegând cele mai cool grădini de vară din București. 

Printre surprizele pregătite sunt incluse preparate bazate pe gastronomia moleculară, care folosește o serie de tehnici ale științelor chimiei și fizicii pentru a se ajunge la transformări culinare extraordinare. Cum sună Caipirinha transformată în desert, servită la 50 de metri înălțime? Pentru Chef Paterău, nu este o provocare căreia să nu ii poată face față cu brio!

Evenimentul Dinner in the Sky la Caro este programat spre sfârșitul lunii august 2019 și cu siguranță va fi experiența perfectă pentru încheierea verii! Urmărește-ne pe parcursul acestor luni pentru a afla mai multe despre meniul unic în București pe care Executive Chef-ul îl pregătește pentru acest eveniment spectaculos! Te poți abona în subsolul paginii, la newsletterul hotelului Caro pentru a primi direct pe e-mail toate noutățile. Te așteptăm toata vara la grădini de vară din București la Caro!

VEZI TOATE ARTICOLELE