București este un oraș ecletic. Contrastant dar plin de viață. În tendințe dar cu clădiri-monument. Dinamic dar cu aerul Micului Paris. Am făcut o selecție de locuri de vizitat în București care îți pot îmbogăți orice zi de weekend. Plus aduc natura în oraș!

Când vrei o plimbare pastorală… Muzeul Satului

Fermecător și plin de inspirație, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în București. Cu monumente şi artefacte de cinci secole vechime, se află pe malul Lacului Herăstrău și este un adevărat muzeu în aer liber. Îți arată mii și zeci de mii de obiecte de patrimoniu de la scoarțe, la vase de ceramică, de la icoane la porturi tărănești. Te cucerește cu gospodăriile din Maramureș și celelalte zone bogate ale țarii. Te surprinde cu cele mai nobile biserici și troițe. Te atrage cu târguri de meșteșuguri, ateliere tradiționale și expoziții de pictură – dintre care cea mai recentă adună cele mai frumoase peisaje și locuri din România, într-un carusel pe care îl puteți vedea în această toamnă.

Când visezi dincolo de nori… Muzeul Național al Aviației Române

Se află la 3 minute de Caro, în zona de nord a Bucureștiului, în hangarele aerodromului militar Pipera, înființat din 1915. Prezintă istoria aeronauticii și pe cei trei pionieri ai aviației române: Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă. La fel de bine aici vei descoperi documente de valoare, obiecte personale și machete de avioane, dar și o expoziție în aer liber cu avioane din diverse perioade, elicoptere, rachete, stații de radiolocație.

Când ai nevoie de o dimineață muzicală… Ateneul Român

O clădire-bijuterie, istorie de 120 de ani, arhitectură eclectică, o grădină cu trandafiri și, cu puțin noroc, cerul albastru deasupra. Odinioară împodobite cu busturile celor mai mari oameni politici, aleile Grădinii Ateneului îl expun astăzi pe poetul-nepereche, Mihai Eminescu. Acum e un cadru cromatic, unul dintre acele locuri de vizitat în București numai bune cât să te înconjori în portocaliul toamnei și să colecționezi frunzele crocante. In interior vei găsi scări de marmură în spirală, medalioane în mozaic cu nume celebre, o frescă lată de 3 metri și lungă de 75 metri cu istoria românilor  în 25 de acte de la cucerirea romană până la regele Ferdinand și o cupolă cu 20 de ferestre cu lire şi cununi, la peste 40 de metri de pământ. Odată cu deschiderea stagiunii, bucură-te de concertele matinale de weekend „Morning Mood”: orgă și clavecin alături de vioară, violoncel, oboi sau flaut – cu aer de toamnă.

Când vrei să ai energie… World Class

Pentru trup și spirit, dar mai ales pentru o stare de bine alege o oră de antrenament intens, yoga sau Pilates, Bosu, ciclism, înot sau saună la World Class, cel mai popular lanț de cluburi sportive din București. De fiecare dată când ești oaspete la Caro, într-un hotel de 4 stele din București, primești acces gratuit la club și la piscina interioară –  ca să te menții în formă și să-ți închei inedit plimbarea urbană!

 

VEZI TOATE ARTICOLELE