Copiii își pun imaginația la contribuție în fiecare moment: când desenează, când învață cuvinte noi sau o limbă străină, când pleacă în treasure-hunts și mai ales când se joacă. Ați văzut cum caută comori în natură pe care le ascund prin buzunare? Sau cum experimentează ingrediente și gusturi noi? Indiferent care sunt activitățile lui preferate, un copil care se joacă este un copil fericit!

Dar, pe măsură ce potențialul creativ al copiilor ajunge să fie extrem de vulnerabil, ajungem să ne întrebăm: Cum îi putem ajuta pe copii să aibă încredere în ei și să devină mai creativi?

“A person which is able to say everything becomes able to do everything.” — Napoleon Bonaparte, 1769-1821

Copiii se împlinesc prin odihnă activă

Abordarea cheie este timpul liber petrecut în mod educativ. Vă prezentăm mai departe ideea unui program recreativ cu caracter educațional dintr-o tabără pentru copii în București, unde cei mici pot rămâne alături de părinți după terminarea orelor. Activitățile pleacă de la interesele celor mici, în funcție de vârsta lor. Pe termen lung, copiii dezvoltă încredere în forțele proprii, descoperă pasiuni noi, comunică și se exprimă mai ușor. Principiile sunt următoarele:

  • Copiii explorează, se joacă, își imaginează
  • Activitățile sunt interactive și distractive, împărțite pe module săptămânale
  • Lectori și instructori pasionați care iubesc copiii și le valorifică potențialul
  • Un univers neconvențional în mijlocul naturii, dar în inima orașului, care încurajează expresivitatea

Vacanță de vară cu engleză și multă distracție în natură!

Dacă e vorba de râs și de învățat, este vorba și de o tabără pentru copii, extrem de accesibilă pentru copiii care rămân în vacanță în oraș. Cu ore energetice de mișcare, pauze de prânz la terasa, pe malul lacului, și cursuri din care cei mici învață o multime de lucruri noi care le vor face plăcere, tabăra de vară 2017 Caro Summer Camp le are pe toate. Dedicată copiiilor între 6 – 14 ani această tabără de vară bilingvă a ajuns la cea de-a treia ediție pe domeniul Caro, un loc al copiiilor pe perioada vacanței.

Din iunie până în august, copiii se distrează la orele de înot și escaladă, art & craft, șah în aer liber și mindfulness, dar mai cu seamă la cursurile de public speaking, teatru și cooking pe care le adoră. Agenda modulelor este foarte bogată în activităti noi, precum dezvoltare personală în limba engleză, ateliere de film și fotografie, explorarea mediului.

Activitătile au loc într-un spațiu dedicat copiilor și nu chiar întâmplător denumit Fabrica Iepurașilor dar și în spațiile de joacă de afară, în foișoarele înverzite sau în grădina cu ciripituri de păsări și priveliști încântătoare.

Educația informală, la fel de îndrăgită de copii și de părinți

Regula principală: doar deschidere și curiozitate! Pentru a le valorifica, iată câteva sugestii din partea trainerilor din tabăra pentru copii Caro Summer Camp:

  • Încurajează-ți copilul să fie competitiv și, bineînțeles, să își dorească să încerce activități noi
  • Implică-l activ în discuții și dezbateri prin care să își susțină argumentele şi să elaboreze puncte de vedere personale într-o manieră critică
  • Sugerează-i să își povestească experiențele personale prin gânduri şi sentimente
  • Oferă-i instrumente de scris și de desenat; de la cretă colorată și creioane la markere și carioci toate implică inspirație și coordonare la care copilul tău va deveni din ce în ce mai bun

Încercați. E distractiv! Și, cel mai important, aceste experiențe construiesc încredere și îi invață pe copii să se exprime.

Vrei ca vara asta copilul tău să își facă prieteni noi în tabăra Caro Summer Camp? Alege modulele disponibile până pe 4 august și trimite o cerere!

VEZI TOATE ARTICOLELE