Vrei să descoperi orașul cu familia, în timp ce copilul tău se distrează învățând lucruri noi? Da, ai citit bine! Atunci când ieși în oraș, tu te relaxezi după întâlnirile de peste zi, iar cei mici se joacă în voie. Am identificat cinci locuri de explorat și de vizitat, despre care merită să știi. Sunt fascinante și, cel mai important, sunt ideale odată ce ți-ai luat familia în călătoria de afaceri.

Citește mai departe lista noastră:

Muzeul Ciocolatei – cel mai dulce muzeu din oraș

Aflat în Centrul Vechi, pe strada Lipscani la numărul 69, muzeul expune cele mai frumoase statuete comestibile – adevărate opere de artă din ciocolată create în atelierele proprii. Cei mici învață despre istoria și fabricarea ciocolatei sau descoperă cum se prepară ciocolata în cadrul atelierelor de creație organizate de experții cofetari. Cel mai important: fiecare vizită include degustarea cu pralinele zilei, astfel încât lucrurile vor fi de două ori mai distractive pentru cei mici! Sună irezistibil, nu-i așa? Pune-l primul pe lista de muzee din București de vizitat și de experimentat. Aici detalii pe larg.

Vreți să vă petreceți timpul într-un spațiu imens de joacă? Iată ce găsesti în București:

Orășelul Cunoașterii – primul muzeu interactiv pentru copii

Situat în sectorul 1, pe strada Pajurei, numărul 3A, acesta este printre puținele muzee din București care îi împrietenește pe copii cu științele, prin cele mai diverse jocuri: de la jocul cu apă, aer, energie electrică și  magneți, la jocuri optice și senzoriale, sau angrenaje de roți dințate. Cei mici vor descoperi laboratoare diverse pentru experimente și peste 80 de exponate-joc, vor învăța distrându-se, sau se pot bucura de propria petrecere aniversară. Sunteți pregătiți să explorați? Vedeți toate detaliile pe site.

Și asta nu e tot! Casa unuia dintre cei mai cunoscuți autori interbelici primește vizitele copiiilor.

Casa memorială “Tudor Arghezi – Mărțișor” –  fotografii vechi și cireși înfloriți

Îngrijită în memoria poetului Tudor Arghezi, casa memorială nu este asemeni celorlalte muzee din București. Aflată în sectorul 4, pe Strada Mărțișor 26, este spațiu inedit încărcat de istorie și de amintiri. Poți începe cu camerele de la parter, unde ai acces la obiecte vechi de mobilier, cărți, obiecte de artă, fotografii și documente originale ale poetului din perioada 1880-1967. Sau poți face o plimbare în curtea casei, unde astăzi sunt expuse volume, documente, reviste și imagini din istoria familiei. De preferat să o viziteri primăvara când livada se trezește la viață. Dar nu trebuie să aștepți până atunci. Vezi detaliile și planifică o vizită.

Încă nu te-ai convins? Imaginează-ți un loc distractiv și în egală măsură educativ:

Museum of Senses – o lume fascinantă pentru copii

Aflat într-unul dintre cele mai mari mall-uri din București, aici este locul fenomenelor fascinante. Dar nu vă lăsați păcăliți! Sunetele, mirosurile și imaginile nu sunt deloc așa cum par. Cei mici vor fi fascinați de parcul neconvențional din interior, faimoasele globuri Tesla sau tunelul Vortex. Cu atâtea iluzii optice care trezesc imaginația copiilor, acesta este printre puținele muzee din București care sunt în același timp distractive și educative pentru copii. Tot ce îți mai rămâne de făcut e să verifici programul și tarifele pe site.

Mai avem o recomandare. Descoperă mai departe:

Ludoteca “Apolodor din Labrador” – loc de joacă și lectură gratuite

Aflată în cadrul Bibliotecii Naționale a României, Ludoteca le pune celor mici la dispoziție ateliere de lectură și de creație susținute și dezvoltate de bibliotecari îndrăgiți sau de specialiști în activități educaționale pentru copii. Iată de ce să-l ai în vedere: oferă gratuit lecții interactive pe care copiii le iubesc. Totodată se împrietenesc cu lectura, învață și se joacă. Află mai mult.

Cu alte cuvinte, odată ce ești în București cu familia și vrei să te bucuri mai mult decât de atmosfera de la hotel, vizitează muzeele dedicate copiilor. Indiferent de perioada în care vizitezi orașul, camerele noastre de 4 stele îți stau la dispoziție. Și sunt ideale pentru călătoriile de afaceri în familie sau pentru sejururile mai lungi. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, vezi camerele și convinge-te!

VEZI TOATE ARTICOLELE