Lasă-ți mănușile deoparte – primăvara se apropie chiar dacă nu ai spune, privind pe geam. Descoperă Mărțișorul din lada de zestre a românilor, cel mai fascinant concert care dă tonul lunii martie sau petrecerea de 8 martie din restaurantul La Vitrine – totul în București. Indiferent că vrei ceva nou sau cauți să te distrezi, vei găsi o mulțime de evenimente în martie 2018 pe care să le treci în calendar. Citește mai departe recomandările noastre!

Evenimente cu intrare liberă în București

Dacă vrei să iei parte la un debate autentic, îți propunem o temă de actualitate: Mărțișorul! Tradiții și simboluri interpretate de unul dintre cei mai apreciați ambasadori ai turismului cultural – Grigore Leșe. Știai că mărtișoarele originare erau de fapt mici pietre de râu colorate în alb și roșu, pe care femeile le înșirau pe ață și le purtau la gât? Dacă răspunsul este NU, treci de 1 martie pe la Muzeul Național al Literaturii Române. Ai ocazia să descoperi mărțișoarele arhetipale, cu o vechime de peste 8.000 de ani. Detalii Tradiții de Mărțișor cu Grigore Leșe.

“Un mix primăvăratic de designeri, artizani, artiști de la care îți poți reînoi colecția de accesorii, garderoba, obiectele din colțul preferat și nu numai.” Aceasta este promisiunea târgului urban SpringBreaker de pe 10 și 11 martie. O sesiune locală de shopping cu muzică live, într-un spațiu cu grădină, pe care o poți experimenta într-o ieșire de weekend. Detalii SpringBreaker.

Concerte cu vibe-uri proaspete

“Soare cu dinți” – așa e la fiecare început de primăvară. În varianta pop melodramatic, dacă ai ascultat, știi cum e. Dacă ți-ar plăcea să vezi sau să reasculți, ia-ți de pe acum biletul pentru concertul Robin and the Backstabbers de pe 5 martie. Va fi o experiență șprințară. Detalii concert Robin and the Backstabbers. Martie este de asemenea luna care aduce Star Wars live în concert: un film-fenomen cu o muzică pe măsură, pe un ecran imens cu orchestrația lui John Williams în versiunea live. Aceasta este Saga Stars, în concert! Se întâmplă pe 11 martie și este unul dintre cele mai așteptate concerte de la Sala Palatului în martie. Seria În Concert va incepe chiar cu primul episod, A New Hope, lansat in 1977. Cine nu vrea? Detalii Stars Wars în concert.

Odată cu sfârșitul lunii, revine la București pentru un concert tineresc și Laura Fabian – de mers, de văzut, de ascultat. Detalii concert Laura Fabian.

Petreceri care aduc primăvara

O petrecere de mărțișor în București e mai mult decât o ieșire în oraș. Poate avea refrene cu zâmbete în stilul TAXI, la o bere, sau chef de viață în genul Loredana, la o masă mare cu prietenii – ambele au loc în martie, pentru a marca prima zi de primăvară și Ziua Femeii. O ocazie pe care la Caro o sărbătorim cu tapas, vin spumant și un spectacol de teatru cu muzică retro, dans și elemente-surpriză. Dacă îți plac petrecerile de 8 martie la restaurant în București, fă o rezervare în La Vitrine. Vei găsi o atmosferă turcoaz și manifestul nostru de primăvară: In Spring We Trust!

Expoziție la cinema

Te gândești la cât de hip e Londra, dar ești în București. Cu atât mai bine! Dă personalitate finalului de lună cu inovatoarea expoziție dedicată lui David Bowie, de la Victoria and Albert Museum. Pe 24 martie ai ocazia să o vezi sub forma unui documentar cu invitați speciali, videoclipuri, notițe cu versuri. Detalii David Bowie is.

Citybreak la București

Nu ești din oraș și vrei să ajungi la aceste evenimente în martie 2018? Poți rămâne peste noapte la Caro, unde găsești camere de 4 stele cu o gamă largă de facilități și locuri de parcare în București. Descoperă tipurile de cazare de 4 stele și bucură-te de tot ce are de oferit domeniul Caro.

VEZI TOATE ARTICOLELE