De la străduțe cochete cu case boierești, la marile bulevarde cu clădiri din epoci diferite și parcuri istorice, descoperă cât de fermecător poate fi “orașul bucuriei” într-o plimbare urbană de toamnă.
Înainte să o luăm la pas, sperăm că ești pregătit să auzi că nu doar aerul dinamic, amestecul de influențe din toate părțile și mixul de arhitectură cu istorie sunt elementele care fac din acest oraș locul potrivit pentru o plimbare în București. Chiar zonele lui naturale și revigorante sunt cele care încântă în orice moment. Dacă ești de-acord până aici, înseamnă că ești unul dintre cei care caută un pic de relaxare în București. Sperăm că ești pregătit, urmează o călătorie pe care te invităm să o faci cu toate simțurile!
Și asta nu e tot! Vei ajunge câteva rânduri mai jos într-un loc puțin știut din oraș, pentru că orice plimbare în București ascunde și zone hip gata să-ți provoace o mică explozie de bucurie.
Cartierul Cotroceni – aer cosmopolit, platani și nume de doctori
Conturat abia prin anii ‘30 cartierul s-a dezvoltat în preajma reședinței domnești de pe Dealul Cotrocenilor, de acum patru secole. Aici te vor surprinde străzile care poartă numele unor medici celebri, precum Dr. Louis Pasteur, Dr. Lister sau Dr. Niculae Staicovici, dar și casele interbelice. În egală măsură, te vor încânta zonele umbroase și platanii înalți și chiar vecinătatea cu Grădina Botanică – o adevărată oază de relaxare și natură, în mijlocul orașului.
Plimbare în București pe Calea Victoriei, o stradă aristocratică unde bate inima orașului
Este cea mai circulată stradă bucureșteană, dar și decor pentru intrigi politice, căsătorii aranjate și povești de dragoste cu trăsuri și toalete spectaculoase. Totodată este bulevardul pe unde Mița Biciclista a avut curajul să se plimbe nestingherită pe bicicletă în vremea “Micului Paris”. O simplă plimbare în București îți va scoate-n cale zeci de clădiri-monument, dintre care enumerăm: Casa Cesianu, Palatul Cantacuzino, Casa Vernescu, Palatul Ghika-Grădișteanu, Academia Română, Ateneul Roman, Palatul Regal, Biblioteca Centrală Universitară, Biserica Creţulescu sau Teatrul Odeon.
Dorobanți – zona străzilor cu nume de Capitale
Cartier select, zona este cea mai potrivită ocazie de a vedea ambasade, reședințe de elită și vile spectaculoase, construite în prima jumătate a secolului XX. Dacă vrei să te plimbi pe aici, trebuie să cunoști un amănunt important, un detaliu care a făcut ca astăzi să ne bucurăm de un cartier cu străzi și trotuare largi dar, mai ales, bogat în natură. Așadar, trebuie să știi că în această zonă toate construcțiile respectă nişte reguli stricte, cum ar fi înălţimea de 13 m. Dacă vrei să pornești în explorare, încearcă! Vei întâlni florării, patiserii și cafenele de fițe în case vechi și sobre, ferestre cu pervaze pline de orhidee dar și clădiri-simbol: casa Filipescu-Brâncoveanu, Palatul Auschnit, Institutul de Istorie Nicolae Iorga, Garajele Regale, Statuia Aviatorilor, Muzeul Hărţilor sau Muzeul Zambaccian, ca să amintim doar câteva.
Plimbare în București prin Parcul Herăstrău, parcul copilăriei
Are opt decenii vechime și este cel mai mare parc din București. Nu numai că are o varietate de arbori, flori colorate și spații întregi de verde dar îți oferă ocazia să faci ceva diferit în fiecare zi. Și nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, dar pe lacul din parc poți să faci o plimbare cu barca sau cu vaporașul. La fel de bine poți să alergi, să mergi cu bicicleta, să faci un tur cultural al monumentelor și statuilor, sau să iei o pauză de natură vizitând Grădină japoneză și Insula Trandafirilor – inclusiv să poposești vreme de o zi în zona Roaba de cultură, care găzduiește nenumărate activități educative, culturale, sportive și de relaxare.
Dumbrava Minunată – un loc de poveste
Cu briză ușoară și foișoare decorate cu fier forjat, acest loc este surpriza oricărei plimbări în București. Îl vei descoperi pe malul Lacului Tei, pe domeniul Caro. Fă o vizită și vei simți infuzia de energie! Este un loc potrivit pentru un prânz în aer liber, dar și pentru un picnic romantic pe fundalul ciripitului de păsări, pentru a pune în practică o tehnică de relaxare, dar și locul unde poți să te eliberezi de orice tensiune acumulată în timpul programului de la birou. Dacă ajungi aici, nu uita să ceri un binoclu de la recepția hotelului: recepționerii vor fi bucuroși să ți-l ofere ca să poți face birdwatching pe malul lacului – vei vedea că e relaxant, inspirational și afli o mulțime de povești din natură.